Dit gezin uit Silvolde was toe aan een nieuw interieur. Ze waren zelf al aan de slag gegaan met een Moodboard maken en meubels schuiven in de woonkamer om te bekijken wat de beste indeling was. Maar al snel kwamen ze erachter dat het best lastig is zelf te bepalen welke indeling en welke meubels het beste in de woonkamer passen. Ze hebben een L-vormige woonkamer met een uitbouw een schuine kant kant in een hoek en op wat plekken is de ruimte smal. Ook hadden ze verschillende Moodboarden gemaakt en konden er zelf maar niet uit komen welke het moest worden en welke kleuren. Daarom vroegen ze mij voor hulp.

Tijdens het intakegesprek gaven ze hun wensen aan. Een zithoek voor minimaal 6 personen, het liefst een hoekbank en een luie stoel. Een grote eettafel voor minimaal 6 personen en een werkplek. Van het oude interieur wilden ze graag twee kasten en de piano terug laten komen. Na het gesprek ben ik aan de slag gegaan. Al met al best een hele uitdaging om alles mooi en prettig in deze ruimte terug te laten komen. Maar na wat puzzelen en op zoek te gaan naar de juiste meubels is het gelukt! Zie hieronder het resultaat!

Nieuw interieur Silvolde
Nieuw interieur Silvolde

In het ontwerp heb ik vooral gekeken naar de afmetingen van de nieuwe meubels en naar slanke meubels met dunne poten. Daarbij vond ik het erg belangrijk dat de eethoek bij de keuken is.

De eettafel heb ik in het verlengde van de haard gezet. Zo kan je tijdens het eten heerlijk genieten van een
knapperig vuurtje. De haard heeft een donkere groenblauwe kleur gekregen zodat deze een ware eyecatcher wordt.

Nieuw interieur Silvolde

Boven de tafel is gekozen voor verschillende kleuren en vormen glazen lampen. Waardoor de serre meer tot zijn recht komt en het een vrolijke hoek wordt. De glazen lampen verdelen ‘s avonds ook nog eens mooi licht in de ruimte en door de egale verdeling van het licht voelt de hoek groter en gezelliger aan.

nieuw interieur Silvolde

De werkplek is in hetzelfde gedeelte gebleven, maar is tegen de andere hoek geplaatst. Hierdoor wordt de ruimte groter. Het werkblad is hergebruikt en gemaakt van de oude eettafel die voorheen in de woonkamer stond. Er is een extra muur geplaatst zodat er een opbergplek ontstaat. De boekenplanken achter de muur zijn ook van de eettafel gemaakt. Een handige en mooie duurzame oplossing!

Nieuw interieur Silvolde
Nieuw interieur Silvolde
nieuw interieur Silvolde
nieuw interieur Silvolde
nieuw interieur Silvolde
nieuw interieur Silvolde

De zithoek met een grote hoekbank kon goed in de grote hoek van de woning. De tv is aan de schuine muur tegenover de hoekbank gehangen. Zo is er een mooie grote zithoek ontstaan en door de tv op de schuine wand te hangen is er een fijne looproute naar de werkplek. We hebben gekozen voor ronde en kleine tafeltjes dit maakt de ruimte groter en minder rechthoekig. Achter de bank hebben we de muur ook de donker groenblauwe kleur gegeven. Zo komt de kleur weer mooi terug en door de donkere kleur achter de bank te plaatsen krijg je een gezellige behaaglijke zithoek en de meubels komen ook nog eens mooier tot zijn recht.

De klant is erg blij met het eind resultaat van het totaal interieur ontwerp ! Ik heb van hen dan ook een hele mooie review gekregen;

“Bianca heeft een goed interieurplan geschreven voor onze woonkamer.
Ze heeft daarbij rekening gehouden met onze wensen.
De schetsen ons een goed beeld van hoe het er in werkelijkheid uit zou gaan zien.
We zijn helemaal enthousiast!”

Hieronder de 2d plattegrond en sfeerbeelden uit het interieur plan.

sfeerbeeld nieuw interieur
sfeerbeeld nieuw interieur
sfeerbeeld nieuw interieur

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply