“We zijn super blij met het eindresultaat, erg mooie kleuren en het geeft veel sfeer.
Nogmaals heel erg bedankt voor de vele goede ideeën, adviezen,
zonder jou was het nooit zo geworden.”

Zo fijn om te horen dat een klant zo tevreden is! En ook nog eens superleuk dat ik resultaatfoto’s krijg. Daar doe ik het voor!

Deze klant vroeg me om hulp bij kleur, meubels, gordijnen, meubel indeling en verlichting.
Ze wilden graag een industrieel interieur en een groene muur. Maar op welke muur?
De klant had zelf al 2 nieuwe salontafels in met mangohout gekocht. Deze kleur vonden ze wel erg mooi. En wilden nu ook wel graag een andere kast en een andere tafel zodat alles weer een geheel wordt. De gele eetkamerstoelen, salontafels, bank, 2 schilderijen, 2 hanglampen en de leren stoel wilden ze graag weer terug laten komen in het nieuwe interieur.

Na het intakegesprek ben ik als eerste aan de slag gegaan met een Moodboard maken en met de meubel indeling. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar meubels, kleuren, licht en verlichting.
We hebben een nieuwe afspraak gemaakt en mijn eerste ideeën besproken. Helaas kon de meubelindeling niet veranderd worden, maar door goed te kijken naar de vorm, model en de juiste afmetingen van de te kopen nieuwe meubels hebben we een prettige en praktische ruimte kunnen creëren. Ik heb gekozen voor een ovale eettafel in plaats van een rechthoekige. Zo komen de ronde vormen van de salontafels weer terug. Maar ronde vormen in een ruimte zorgt ook dat de ruimte vriendelijker aan voelt dan alleen rechte vormen te gebruiken.

foto vierkante tafel
Voor
voor
Voor


Ik heb gekozen voor een lang dressoir i.p.v. een hoge kast. Dit maakt dat de woonkamer veel ruimtelijker oogt en langer voelt.

Na Borculo

In het zit gedeelte heb ik de kleur groen, die de klant zo graag wilde geadviseerd. Groen is de kleur van de natuur en voelt warm en gezellig aan. Door een donkere kleur te kiezen voelt het ook nog eens heel intiem. En dat is gelukt aan de reactie van de klant te horen.

zitgedeelte voor
Voor
Na

De TV aan de wand was ook een wens. Maar alleen een TV aan de wand naast het mooie dressoir vond ik een beetje saai worden. Daar komt nog bij dat de kabels ook mooi weggewerkt moeten worden. De klant is zelf graag creatief bezig. Dus een mooie tv wand bedacht en deze in de dezelfde kleur als de muur geschilderd. Dit zorgt voor een rustig maar speels resultaat.

voor Borculo
Voor
Voor

Naast de bank stond altijd een lamp. Wij beide vonden dit niet erg mooi. Daar heb ik wat anders voor verzonnen. Zie hieronder. Een klein stukje decoratieve afscheiding gemaakt van balken en geschilderd in de lichte kleur van de deur. Dit zorgt voor een knusse hoek. En de openheid zorgt dat er nog interactie is tussen beide zitgedeeltes.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply